Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden en privacy verklaring Gites & Terrois en Occitanie

Bij boekingen per e-mail, post of via andere websites, verklaart u kennis te hebben genomen van onze algemene voorwaarden en deze te hebben begrepen en te accepteren.

Reservering

U kunt per e-mail en brief reserveren. Wij sturen u een bevestiging en factuur. Indien u binnen zeven dagen na ontvangst van de bevestiging 30% van het factuurbedrag overmaakt op onze rekening is de reservering definitief. Reserveert u de gîte binnen 4 weken voor aanvang van de huurperiode, dan dient het hele bedrag in een keer binnen 3 dagen op onze rekening gestort te zijn om de reservering definitief te maken.

________________________________________

Betaling van het restant

Het resterende bedrag van de factuur dient minimaal 4 weken voor aanvang van de huurperiode overgemaakt te zijn. Indien het geld dan nog niet op onze rekening staat, vervalt de boeking en treden de bepalingen vermeld onder annulering in werking. Voordat u gebruik kunt maken van de faciliteiten, dient het hele factuurbedrag voldaan te zijn.

Betalingswijze

Per bank voor aankomst of contant (last minute boeking). Betalen met creditcards en cheques is niet mogelijk.

________________________________________

Annulering

Alle annuleringen dienen schriftelijk per brief of e-mail te worden ingediend.

Bij annuleringen meer dan 4 weken voor aanvang van de verhuurperiode wordt het gehele aanbetaalde bedrag onder inhouding van €25,00 administratiekosten teruggestort.
Bij annulering binnen 4 weken voor het begin of na aanvang van de huurperiode kunnen wij geen terugbetaling doen.
Het verkorten van uw verblijf wordt gezien als een gedeeltelijke annulering. Het gehele boekingsbedrag over de aanvankelijk gereserveerde periode is dan verschuldigd.

Bij annulering binnen acht weken voor het begin of na aanvang van de huurperiode kunnen wij geen terugbetaling doen.

Het verkorten van uw verblijf wordt gezien als een gedeeltelijke annulering. Het gehele boekingsbedrag over de aanvankelijk gereserveerde periode is dan verschuldigd.

Er wordt geen compensatie betaald in geval van overmacht (iets dat niet valt te voorzien of buiten invloed van de verhuurders valt).

Tijdelijke voorwaarde in verband met Covid.
Moet u annuleren in verband met een negatief reisadvies dan geleden onderstaande voorwaarden.

  • Bij annulering meer dan 4 weken voor aankomst in verband met COVID-19 wordt de volledige aanbetaling gerestitueerd
  • Bij annulering minder dan 4 weken voor aankomst wordt de aanbetaling niet terug gestort maar heeft u wel de mogelijkheid om een andere datum te kiezen

Wij adviseren u een volledige reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

________________________________________

Huurvoorwaarden

Er mag in de gîtes niet gerookt worden.

De gîte wordt in het hoogseizoen verhuurd per week van zaterdag 16.00 uur tot de volgende zaterdag 10.00 uur. In het laagseizoen en middenseizoen kan de huurperiode in overleg aangepast worden. Dan geldt een minimale boeking van twee nachten.

Beddengoed, handdoeken, theedoeken, water, elektriciteit en toegang tot de wasruimte zijn inbegrepen in de huurprijs.

Het gehuurde dient bezemschoon achtergelaten te worden en alle afval dient verwijderd te zijn.

De verhuurder heeft in het geval van noodzakelijk onderhoud altijd het recht het gehuurde te betreden en de werkzaamheden uit te voeren. Het onderhoud van de terreinen zal met zo min mogelijk overlast uitgevoerd worden.

________________________________________

Huisdieren

In de gîtes worden huisdieren in overleg toegelaten (€40 per week)

De normale gedragsregels zijn uiteraard van toepassing, dus honden aangelijnd. U dient huisdieren altijd vooraf aan te melden!

________________________________________

Waarborgsom

De waarborgsom bedraag €200. Deze dient contant ter plekke betaald te worden bij aankomst. Nadat de gîte is gecontroleerd en er geen schade is geconstateerd, wordt het bedrag van de waarborgsom contant terugbetaald bij vertrek. De huurder is aansprakelijk voor alle aangebrachte schade, ook die van medereizigers. Mocht de waarborgsom ontoereikend zijn, dan dient de huurder het aanvullende schadebedrag te betalen.

________________________________________

Aansprakelijkheid verhuurder

Het verblijf op en het gebruikmaken van de faciliteiten van Gites & Terrois en Occitanie zijn geheel voor eigen risico. Wij kunnen geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden voor schade, ongevallen of ongemakken die ontstaan zijn op het terrein. Wij doen er alles aan om uw verblijf geheel naar uw zin te maken. Voor ongemakken voortkomend uit veranderingen in de situatie kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden.

De huurder gaat ermee akkoord het gehuurde met vereiste zorg te bewonen, met inachtneming van de rust voor de omgeving. Indien de huurder zich niet als goed huurder gedraagt of hinder of last veroorzaakt voor de omgeving, kan hem de verdere toegang tot het gehuurde worden ontzegd. De huurovereenkomst wordt dan van rechtswege als ontbonden beschouwd, waarbij geen aanspraak kan worden gemaakt op terugbetaling van de huursom.

Klachten kunnen niet aanvaard worden nadat de huurder teruggekeerd is en er geen mogelijkheid is geweest de klacht te verhelpen door de verhuurder gedurende de verblijfsperiode in de accommodatie.

________________________________________

Privacy verklaring:

Als klant kunt u erop vertrouwen dat uw gegevens bij ons in goede handen zijn. Uw klantgegevens gebruiken wij alleen voor administratieve doeleinden en het verlenen van service.

In het kader van de nieuwe privacywetgeving zijn wij verplicht u op de hoogte te stellen welke gegevens wij vastleggen, waarom we dat doen en hoe wij uw gegevens hebben beveiligd.

•          Wij vragen u bij de boeking uw naam, adres en woonplaatsgegevens voor het opstellen van een reserveringsbevestiging.

•          Voor het inschrijven voor de tables d’hôtes en andere activiteiten hebben we de namen van de deelnemers nodig.

De gegevens worden voor zo ver dat wettelijk is toegestaan, uiterlijk in de maand oktober van het betreffende jaar verwijderd. Indien u ervoor kiest volgend jaar weer bij ons uw vakantie door te brengen, kunnen wij dus helaas geen oude gegevens raadplegen voor de bevestiging.

 Indien u bezwaar wilt maken tegen een en ander in het kader van “rechten van betrokkenen” verzoeken wij u een e-mail op te stellen met daarin een duidelijke omschrijving van uw bezwaren en deze te richten aan mail info@gites-terroirs-occitanie.nl. Wij zullen u dan per e-mail binnen de wettelijke periode van 30 dagen een reactie op uw verzoek doen toekomen.